📦 Doprava již od 49 Kč! 🚚

GOTS certifikace - vše, co o ní potřebujete vědět

Co je certifikace GOTS a jaký je její význam pro textilní průmysl?

gotsCertifikace GOTS, neboli Global Organic Textile Standard, je mezinárodně uznávaný standard pro ekologické zpracování textilu. Tato certifikace stanovuje přísné normy pro celý proces výroby textilu od pěstování surovin až po konečný výrobek.

Pro textilní průmysl má certifikace GOTS zásadní význam, neboť poskytuje záruku spotřebitelům, že produkty jsou vyrobeny z organických materiálů a splňují ekologické a sociální standardy. Díky této certifikaci mohou firmy demonstrovat svou odpovědnost v oblasti udržitelnosti a transparentnosti.

Certifikace GOTS tak přináší důvěru jak spotřebitelům, tak i samotným firmám v textilním průmyslu. Je to důležitý nástroj pro podporu udržitelnosti a ochrany životního prostředí ve světě módy a textilu.

Jaká kritéria musí splňovat textilní výrobek s certifikací GOTS?

Textilní výrobek s certifikací GOTS musí splňovat přísná kritéria týkající se ekologické a sociální udržitelnosti. Certifikace GOTS zaručuje, že výrobek byl vyroben s ohledem na životní prostředí a lidská práva v celém procesu výroby.

Mezi hlavní požadavky patří používání biologicky rozložitelných nebo recyklovatelných materiálů, omezení používání chemických látek škodlivých pro zdraví i životní prostředí a dodržování pracovních podmínek.

Certifikace GOTS je důležitým nástrojem pro spotřebitele, kteří chtějí podporovat udržitelnou módu a zajistit si, že jejich nákupy nepoškozují planetu ani lidi. Sledujte tedy označení certifikace GOTS při výběru textilních výrobků a buďte součástí pozitivní změny ve světě módy.

Proč je dobré preferovat produkty s certifikací GOTS při výběru oblečení?Ikony

Když nakupujete oblečení, je důležité brát v úvahu nejen design a kvalitu materiálů, ale také ekologické aspekty. Certifikace GOTS (Global Organic Textile Standard) je jedním z faktorů, který by měl hrát roli při vašem rozhodování.

Certifikace GOTS zaručuje, že materiály použité k výrobě oblečení jsou organické a splňují přísné environmentální normy. To znamená méně používání chemikálií, šetrnější postupy pro pěstování bavlny a ochranu životního prostředí.

Podporou produktů s certifikací GOTS podporujete udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Tímto způsobem můžete aktivně přispět k ochraně planety pro budoucí generace.

Pamatujte tedy, že volba produktů s certifikací GOTS není jenom módním trendem, ale skutečným krokem směrem ke zdravému životnímu stylu a udržitelnosti.

Make it real. a GOTS.Bez potisku body- milována

Na kvalitě nám záleží, a proto je všechno naše dětské oblečení z biobavlny s certifikací GOTS.

Nejen, že šetříme přírodu pro další generace, podporujeme Český průmysl a slow fashion. Ale zároveň oblékáme děti zdravěji a dokonce oblékáme i děti a novorozence s kožními problémy jako je atopický ekzém, impetigo, dermatitida a různé kožní alergie.

Pro tyto děti je vhodná nebělená (přírodní) biobavlna, která není nijak barevně upravena a proto je ideální vzhledem k nepřítomnosti zbytečných látek. Biobavlna je velmi prodyšná, tudíž se dítě tolik nezpotí a nevznikají tak velké možnosti pro zapaření a rozšíření kožních problémů.

Zároveň mají trička a body originální vtipný či láskyplný potisk, který dělá kousek nejen kvalitním, udržitelným, ale i designovým. Pořiďte si vlastní kousek a vyzkoušejte rozdíl na vlastní kůži. 💗